Z ogromną satysfakcją informuję, że Dawid Domagalski (4TK) i Jakub Hajduś (2T2)zostali zakwalifikowani do kolejnego etapu Ogólnopolskiego Turnieju Szkół Gastronomicznych "Kuchnia Polska w Tradycji Świąt Bożego Narodzenia 2013", który to odbędzie się dnia 6 grudnia w Centrum Techniki Kulinarnej w Warszawie.
Potrawy zaproponowane przez chłopców: Filet z jesiotra gotowany w sosie buerre blanc podany w asyście puree z bobu wśród pudrowych kulek nori, z emulsją rybną i borowikową pianką oraz Udko z perliczki w orzechowej kruszonce z drożdżową pianką podane na sosie demi glace w asyście prażonej kaszy jaglanej z dżemem rodzynkowym pozwoliły na awans do ścisłej czołówki szkół gastronomicznych w Polsce!!! (spośród zgłoszonych 26 drużyn zakwalifikowało się tylko 14 m.in. z Poznania, Wrocławia, Warszawy, Gdańska, Łowicza, Radomia i Pułtuska).
Uczniowie do konkursu przygotowywani są przez szefa kuchni Monopol” w Katowicach – Pana Mariusza Kotkowskiego.
Trzymajmy za nich kciuki!!!